سرخ کن بدون روغن (معرفی ۳۰+ مدل از بهترین ها)
برای داشتن بدنی سالم، ما انسان ها قطعا به غذاهای طبیعی نیاز داریم. امروزه استفاده از فست فودها و غذاهای سرخ کردنی در بین خانواده ها بسیار رایج شده است، از این رو به وسیله ای نیاز داریم که فرآیند طبخ را تا حد امکان طبیعی کند. سرخ کن یکی از وسایلی که امروزه در بین خانواده ها طرفداران زیادی پیدا کرده است.
استفاده از این دستگاه سرخ کردن غذا را بسیار آسان کرده است و به دلیل استفاده از روغن بسیار کم هنگام سرخ کردن، از مواد غذایی بسیار سالم تری استفاده می کنیم.
پس حالا که با خواص سرخ کن آشنا شدیم باید به دنبال خرید یک وسیله با کیفیت برای آشپزخانه خود باشیم در ادامه این پست ویژگی های یک سرخ کن خوب را توضیح می دهیم.
غذا در سرخ کن ها به اندازه سرخ کن های معمولی در روغن سرخ نمی شود، اما شکل کار تقریباً یکی است. سرخ کن های معمولی و سرخ کن های بدون روغن، آب سطحی غذا را از بین می برند و باعث واکنش میلارد می شوند.
یعنی سطح بیرونی غذا در اثر تجزیه پروتئین ها و قندها ترد می شود و در عین حال لطافت بافت درونی آن باقی می ماند. سرخ کن های معمولی و بدون روغن علاوه بر این شباهت، طرز کار متفاوتی دارند.
نحوه کار سرخ کن معمولی
سرخ کن های معمولی چربی بالایی دارند. در این سرخ کن ها باید غذا را در روغن غوطه ور کنید تا سطح آن پوسته طلایی و خشکی پیدا کند. این پوسته ترد اجازه نمی دهد روغن را اشباع کند.
در عین حال حرارت روغن باعث نرم شدن غذا می شود. همه اینها غذا را خوشمزه تر می کند، اما حیف است که برای سلامتی مضر است!
این سرخ کن ها دارای سبد سوراخ دار هستند و بسته به ظرفیت آنها بیش از یک فنجان روغن می برند. می توانید از روغن های سرخ کردنی قابل استفاده مجدد استفاده کنید. برخی از سرخ کن های معمولی دارای فیلترهایی هستند که باعث افزایش طول عمر روغن و کاهش بوی غذا می شود.
نحوه کار سرخ کن بدون روغن
سرخ کن بدون روغن بیشباهت به فرهای کانوِکشن (فندار) نیست. این سرخکنها برای انتقال گرما به غذا از جریان همرفتی استفاده میکنند. بهعلاوه به المنت حرارتی پرقدرتی مجهزند که هوای داخلشان را فوق العاده داغ میکند.
در این سرخکنها برای تقویت گردش هوا از فن هم استفاده شده است که به انتقال بهتر گرما به غذا و کاهش مدتزمان پخت کمک میکند. بهعبارتی غذا بهجای روغن فراوان با هوای داغ سرخ میشود. بههمین دلیل است که این سرخکنها را بهاسم هواپز هم میشناسند.
سبد این سرخکنها درست مثل سرخکنهای معمولی سوراخدار است تا هوا بتواند در رفتوآمد باشد. سرخکنهای بدون روغن، همانطور که از اسمشان پیداست، به روغن فراوان احتیاجی ندارند، بلکه فقط با یک قاشق غذاخوری روغن یا کمتر راه میافتند.
فقط اینکه غذا باید در طول پخت همبخورد تا گرما بهطور یکسان به همهجای غذا برسد و خوب کریسپی شود.
انواع دستگاه سرخ کن
سرخ کن های کم مصرف یا بدون روغن
این مدل دستگاه از جریان هوای سریع و مصرف بسیار کم روغن برای سرخ کردن غذا استفاده می کند و در نتیجه از غذاهای سالم و خوشمزه تری استفاده خواهید کرد.
سرخ کن های برقی
این مدل سرخ کن معمولی برای سرخ کردن غذا از عناصری که در دستگاه قرار می گیرد و از روغن استفاده می شود و هنگام سرخ کردن از روغن زیادی استفاده می کند.
مینی سرخ کردن
این مدل کوچک سرخ کن های برقی معمولی است و اغلب در خانه ها استفاده می شود.
نکات مهم قبل از خرید سرخ کن بدون روغن
فیلتر دستگاه: در هنگام خرید به فیلتر قابل تعویض دستگاه خود توجه کنید زیرا فیلتر دستگاه وظیفه جذب بخار روغن و دود را بر عهده دارد و پس از مدتی می توانید فیلترها را از دستگاه جدا کرده و آنها را بشویید یا تعویض کنید.
قابل جدا شدن در سرخ کن: این می تواند یک ویژگی عالی برای دستگاه شما باشد، زیرا هنگام سرخ کردن مواد غذایی مقداری روغن روی سطح داخلی می ریزد، بنابراین بسیار مهم است که بتوانید دستگاه را به راحتی جدا کرده و بشویید. .
فناوری جریان هوای سریع: این ویژگی جریان هوا را به صورت چرخش استوانه ای هوای گرم بهینه کرده و به غذا منتقل می کند. این فناوری باعث می شود که غذای شما کاملاً پخته و در داخل نرم و از بیرون ترد باشد. همچنین با استفاده از این فناوری بوی سرخ کردن غذا در خانه شما باقی نمی ماند.
سیستم خاموش شدن خودکار: در هنگام خرید به این ویژگی توجه کنید. وجود این قابلیت باعث می شود در مواقعی حواس شما نیست، در زمان گرم شدن بیش از حد دستگاه به صورت هوشمند خاموش شود و از آسیب دیدن دستگاه جلوگیری کند.
سبد سرخ کردنی با روکش نچسب: یکی از نکات مهم دستگاه قابلیت نچسب بودن آن است که باعث کاهش ضایعات مواد غذایی می شود و در نتیجه شستشوی راحت تری خواهید داشت.
امکان کباب کردن: قابلیت پخت و پز، گریل کردن به همراه سرخ کردن روی دستگاه از ویژگی های بسیار خوبی است، پس به این ویژگی توجه کنید، زیرا با یک تیر دو نشان می زنید.
سرخ کردن با تایمر: در هنگام خرید نیز می توانید به این ویژگی توجه کنید. با خرید دستگاه تایمر دار می توانید زمان پخت غذای خود را تنظیم کنید و سایر کارهای خود را با آرامش انجام دهید. وقتی زنگ هشدار به صدا درآمد، دستگاه پخت غذای شما را تمام می کند و می توانید غذا را از سرخ کن خارج کنید.