پزشکی

بهترین روش تشخیص کبد چرب در منزل چیست؟

تشخیص کبد چرب در خانه در این مقاله به طور کامل و جامع به این موضوع می پردازیم.

اگرچه اعتماد به نتیجه تشخیص کبد چرب در خانه تا حدودی دشوار است، اما برخی افراد ترجیح می دهند قبل از مراجعه به پزشک و آزمایشگاه از این روش استفاده کنند. کبد چرب یکی از بدترین اختلالات بدن است. کبد سالم نقش حیاتی و اساسی در بدن دارد و در صورت مواجهه با بیماری یا اختلال می تواند مشکلات جدی ایجاد کند. در این مقاله با مفاهیم کلیدی مرتبط با کبد چرب آشنا می شوید.

کبد چرب چیست ؟

کبد یکی از بزرگترین اندام های بدن است که در قسمت فوقانی حفره شکم و زیر دیافراگم قرار دارد. این اندام بسیاری از ترکیبات جذب شده را از روده ها عبور می دهد و به عنوان مرکز کنترل بدن عمل می کند. کبد فرآیندهای متابولیکی مختلف را ادغام می کند و مولکول های سوخت مورد نیاز برای متابولیسم انرژی در بدن را تنظیم می کند. همچنین کبد فعالیت های متابولیکی خود را برای تامین سوخت مورد نیاز مغز، ماهیچه ها و اندام های مختلف بدن انجام می دهد.

این اندام انرژی لازم برای فعالیت خود را با استفاده از اسیدهای کتون به دست آمده از تجزیه اسیدهای آمینه تامین می کند. سلول های کبد همچنین گلوکز را ذخیره کرده و آن را در خون آزاد می کنند تا نیاز سایر اندام ها را برطرف کند. علاوه بر این، کبد نقش مهمی در متابولیسم چربی مانند سنتز کلسترول دارد.

آزمایش کبد چرب در خانه چگونه انجام می‌شود ؟

استفاده از برخی تکنیک ها برای تشخیص کبد چرب در خانه می تواند به تشخیص کبد چرب کمک کند، اما برای تشخیص قطعی باید به پزشک مراجعه کرد و آزمایشات را انجام داد. اما روش ها و تکنیک های زیر برای تشخیص کبد چرب در خانه مفید است. (لطفاً مقاله مرتبط در مورد بهترین زمان آزمایش هپاتیت را ببینید.

روش های تشخیص کبد چرب در خانه

در این قسمت به چند روش تشخیص خانگی کبد چرب می پردازیم. حتما انتهای این مقاله را از دست ندهید که می تواند کمک زیادی به تشخیص خانگی این بیماری و درمان کبد چرب کند. شما می توانید از عصاره ها استفاده کنید Fartub و تا حد زیادی به بهبود بیماری خود کمک خواهید کرد.

تشخیص کبد چرب با آبغوره

یکی از روش های تشخیص کبد چرب در منزل ، همین روش است .

استفاده از آبغوره می‌تواند نه تنها به تشخیص کبد چرب کمک کند، بلکه برای تشخیص قند خون بالا، چربی خون بالا و فشار خون بالا هم مفید است. برای انجام این تست، یک استکان آبغوره طبیعی بنوشید و ۵۰ ثانیه صبر کنید. سپس:

  • اگر دهان شما آب افتاد ، احتمالاً قند خون شما بالاست.
  • اگر دهان شما خشک شد، مشکلی در کبدتان وجود دارد.
  • اگر دهان شما کفناک یا چسبناک شد، احتمالاً چربی خون بالا دارید.
  • و اگر سردرد گرفتید، احتمالاً فشار خون بالا دارید.

لازم به ذکر است که تشخیص نهایی و قطعی برای بیماری‌هایی مانند کبد چرب نیاز به مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات دقیق دارد.

تشخیص کبد چرب از روی زبان

استفاده از زبان برای تشخیص سلامت کبد کافی نیست و نیاز به استفاده از سایر روش های تشخیصی دارد. اما زبان به عنوان یک ابزار در کنار سایر روش ها به تشخیص وضعیت سلامتی فرد کمک می کند.

زبان سالم همیشه یکدست و صورتی است. این اندام باید همیشه مرطوب، بدون پلاک، بدون لکه، بدون شیار و بدون زخم باشد که نشان دهنده سالم بودن دستگاه گوارش و عملکرد خوب گوارشی است.

نوک زبان نشان دهنده سلامت قلب و ریه ها، وسط زبان نشان دهنده وضعیت معده و طحال، پشت زبان نشان دهنده وضعیت کلیه ها و مثانه، سمت چپ زبان نشان دهنده وضعیت معده و طحال است. وضعیت کبد و سمت راست زبان وضعیت کیسه صفرا را نشان می دهد.

هنگامی که کبد دچار اختلال می شود، علائم مختلفی روی زبان ظاهر می شود. کناره های زبان در طب سنتی با سیستم کبد مرتبط است. عدم تعادل در عملکرد سیستم کبد و وضعیت نامتعادل کبد می تواند با علائم زیر همراه باشد:

شیارهای کنار زبان نسبتاً رایج هستند و معمولاً با حفظ رطوبت در بدن همراه هستند. این ممکن است به تنبلی، خستگی، التهاب کبد، دیابت یا کبد چرب مرتبط باشد.

رنگ تیره در کنار زبان (لکه‌های آبی، سبز یا بنفش در کنار زبان) نشان‌دهنده رکود قابل توجه است که نشان‌دهنده شرایط جدی‌تری مانند سرطان کبد یا سیروز است.

زبان به تنهایی نمی تواند به عنوان ابزار دقیقی برای تشخیص سلامت کبد مورد استفاده قرار گیرد، بلکه باید همراه با سایر روش های تشخیصی برای به دست آوردن تصویر کاملی از سلامت فرد استفاده شود.

زبان سالم همیشه صورتی و یکنواخت است و بدون پلاک، لکه، شیار یا زخمی است که نشان دهنده سلامت دستگاه گوارش و عملکرد صحیح در هضم غذا است.

موقعیت نوک زبان و وسط زبان نشان دهنده سلامت قلب، ریه ها، معده و طحال است. پشت زبان نشان دهنده وضعیت کلیه ها و مثانه و سمت چپ و راست زبان وضعیت کبد و کیسه صفرا را نشان می دهد.

در صورت وجود مشکل در کبد، علائم آن در زبان قابل مشاهده است. شیارهای کنار زبان ممکن است مربوط به نارسایی کبد، التهاب کبد، کبد چرب، دیابت یا عقب ماندگی باشد. رنگ تیره در کنار زبان نشان دهنده احتقان قابل توجه در سیستم کبدی است و می تواند ناشی از بیماری های جدی مانند سیروز و سرطان کبد باشد.

رنگ قرمز روشن و متورم در طرفین زبان نشان دهنده آتش کبد است که ممکن است با فشار خون بالا، التهاب کبد یا هپاتیت مرتبط باشد. جمع شدن یا پیچ خوردن طرفین زبان نیز ممکن است نشان دهنده احتقان انرژی در کبد باشد، اما برای تشخیص این حالت نیاز به بررسی های بیشتری است.

رنگ زرد و ساییدگی زبان می تواند به دلیل مشکلات گوارشی یا خستگی ناشی از فعالیت بدنی شدید باشد. کبد با تولید صفرا به هضم چربی کمک می کند و بنابراین مشکلات کبد یا کیسه صفرا می تواند تولید صفرا را مختل کرده و باعث ایجاد رطوبت روی زبان شود. این نوع پوشش زبان در افراد مبتلا به انسداد صفراوی یا کبد چرب دیده می شود. با این حال، تشخیص قطعی بیماری کبد یا سایر مشکلات گوارشی تنها پس از مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات لازم امکان پذیر است.

باید به یاد داشت که تمامی مواردی که درباره وضعیت زبان و ارتباط آن با بیماری کبد و سایر بیماری‌ها گفته شده، فقط یک ارزیابی برای سلامتی بدن هستند و به هیچ وجه نمی‌توانند به تشخیص قطعی و دقیقی برای تشخیص بیماری کبد یا کبد چرب کمک کنند.

انواع بیماری‌های کبدی که باید بدانید

این قسمت مقاله رو به هیچ عنوان از دست ندهید تا کامل با بیماری کبد چرب و انواع بیماری های کبدی با ما همراه باشید .

فاسیولیازیس

فاسیولیازیس یک عفونت کرمی است که ناشی از فلوک کبدی است و ممکن است به مدت ماه‌ها یا سال‌ها بدون علامت باشد.

سیروز کبدی

سیروز کبدی به آرامی پیش می‌رود و مواد سمی، مصرف الکل و عفونت‌های هپاتیت می‌توانند آن را ایجاد کنند.

هپاتیت

هپاتیت به عنوان یک التهاب کبد شناخته می‌شود. عواملی مانند مصرف زیاد الکل، مواد سمی، داروها و برخی وضعیت‌های پزشکی می‌توانند هپاتیت را تحریک کنند. اما بیشتر این بیماری‌ها ناشی از ویروس‌های خاصی است تشخیص کبد چرب در منزل .

کبد چرب

کبد چرب دو دسته‌ی اصلی دارد:

  • بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD)
  • بیماری کبد چرب الکلی یا استئاتوهپاتیت الکلی

سندرم گیلبرت

سندرم گیلبرت یک اختلال ژنتیکی است که در آن تجزیه بیلی روبین به درستی انجام نمی‌شود و باعث زردی خفیف می‌شود.

سرطان کبد

سرطان کبد در انواع مختلفی وجود دارد که از جمله آن‌ها کارسینوم سلول‌های کبدی است که شایع‌ترین نوع سرطان کبد است. دیگر انواع نظیر کلانژیوکارسینوم داخل کبدی و هپاتوبلاستوم کمتر شایع هستند.

بهترین راه های تشخیص بیماری‌های کبدی

واقعیت اینکه روش‌هایی مانند تشخیص کبد چرب بر اساس رگ‌های دست، دست یا زبان اطمینان بخش نیستند. تنها روش قطعی برای تعیین وضعیت کبد، آزمایش می‌باشد. تست‌های عملکرد کبد یا شیمی کبد با سنجش سطح پروتئین‌ها، آنزیم‌های کبدی و بیلی‌روبین در خون به بررسی سلامت کبد کمک می‌کنند. پس بهتر است به جای اتکا به روش‌هایی مانند تصویر زبان کبد چرب، آزمایش‌های خانگی یا علائم کبد چرب در بانوان، به پزشک مراجعه کرده و از او بخواهید که وضعیت کبدتان را ارزیابی کند. لازم به ذکر است که تست‌های عملکرد کبد بیشتر در موارد زیر پیشنهاد می‌شوند:

  • بررسی آسیب‌های ناشی از عفونت‌های کبدی مثل هپاتیت B و C
  • نظارت بر عوارض جانبی برخی داروها که بر کبد اثر می‌گذارند
  • در صورت قبلی مبتلا به بیماری کبدی بودن، کنترل بیماری و ارزیابی اثربخشی درمان خاص
  • در صورت داشتن علائم اختلال کبدی
  • در صورت داشتن بیماری‌های خاصی مانند تری‌گلیسیرید بالا، دیابت، فشار خون یا کم‌خونی
  • در صورت مصرف زیاد الکل
  • در صورت مبتلا بودن به بیماری کیسه صفرا

تست های کبدی که دکتر پیشنهاد میدهد :

با توجه به اینکه تست‌های عملکرد کبد برای بررسی وضعیت کبد شما توصیه می‌شوند، ممکن است پزشک بر اساس شرایط شما، تست‌های مرتبط دیگری را نیز برای شما در نظر بگیرد. این تست‌ها ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • انجام انواع آزمایش‌های خون برای بررسی تعداد گلبول‌های قرمز، سفید و پلاکت‌ها
  • انجام آزمایش‌های کلسترول و لیپید برای بررسی چربی‌های خون
  • انجام آزمایش‌های کنترل قند خون برای بررسی دیابت و کنترل قند خون بیماران دیابتی
  • بررسی عملکرد کلیه‌ها با انجام آزمایش‌های مربوط به کراتینین و BUN

همچنین، بسته به علائم و شرایط شما، پزشک ممکن است برخی از تصویربرداری‌های کبدی مانند اولتراسوند، سی‌تی‌اسکن یا ام‌آر‌آی را برای شما در نظر بگیرد. این تصویربرداری‌ها به تشخیص بیشتر بیماری‌های کبدی و بررسی اندازه، شکل و ساختار کبد کمک می‌کنند.

به یاد داشته باشید که مراقبت از کبد خود با رعایت یک رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، کنترل وزن، مصرف متعادل الکل و جلوگیری از مواد سمی و مضر، می‌تواند به پیشگیری از بیماری‌های کبدی کمک کند. در صورت داشتن هرگونه علامت یا نگرانی در مورد سلامت کبد، حتماً با پزشک مشورت کنید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا